Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Rózsa kupon

Kattintson a részletekért!

Veszelyhelyzet utan kek2

Egészségvédelem


Elérhetőségeink

Elérhetőségeink

Rózsa Web


Házhozszállítás

Házhozszállítás
LX Line Partner Patika
 

Keresés az oldalon

Cegadatok X

Látogatott oldalak

Oldalletöltések száma: 2248118
 
 
Elevit Pronatal N multivitaminKlinikailag tesztelt, egyedülálló kombinációja segíti a női szervezetet a terhességre való felkészülésben, védi a magzat egészségét, mivel megelőzhet bizonyos idegrendszeri fejlődési rendellenességeket, és elősegíti a megfelelő mikro-tápanyag ellátottságot a terhesség és a szoptatás alatt is.

Az Elevit 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot és 3 féle nyomelemet tartalmazó filmtabletta.

Az Elevit összetétele

Az Elevit 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot és 3 féle nyomelemet tartalmazó filmtabletta. Az Elevit klinikailag tesztelt, egyedülálló kombinációja segíti a női szervezetet a terhességre való felkészülésben, védi a magzat egészségét, mivel megelőzhet bizonyos fejlődési rendellenességeket, és elősegíti a megfelelő mikro-tápanyag ellátottságot a terhesség és a szoptatás alatt is. Az Elevit javasolt a terhesség alatt gyakran fellépő vas és folsavhiányos anaemia megelőzésére, valamint a koraterhesség ideje alatt fellépő hányinger, émelygés és hányás csökkentésére.

Vitaminszükséglet a terhesség és a szoptatás során

A vitaminok két fő jellegzetessége, hogy fontos szerepet játszanak az életfolyamatok szabályozásában és a szervezetünk nem képes előállításukra. Hiányuk súlyos betegségeket okozhat, ilyen a C-vitamint nélkülöző táplálékok fogyasztásakor bekövetkező skorbut vagy a D-vitamin hiány okozta angolkór. A genetika tudomány fejlődésének köszönhetően viszont bizonyos vitaminok teljesen új megvilágításba kerültek. Így kiderült, hogy néhány génhiba ártalmas hatásának a kivédésére is képesek. Az un. magzatvédő-vitaminok megfelelő időben és megfelelő mennyiségben történő bevitelével bizonyos génhibákból eredő problémákat ellensúlyozni lehet. A magzatvédő-vitaminok közül legfontosabb a folát-folsav, de a B12, B2 és B6 vitamin védőhatása is igazolt. Az Egészségügyi Világszervezet állásfoglalása szerint az ún. magzatvédő-vitaminok az összes súlyos fejlődési rendellenesség minimum egynegyedének-egyharmadának kivédésére képesek.

Az Elevit Pronatal N multivitamin készítményt kifejezetten várandós és szoptató anyukák igényeit figyelembe véve fejlesztették ki. Az Elevit Pronatal N az elvégzett klinikai vizsgálatok eredménye alapján javasolt a veleszületett idegrendszeri fejlődési rendellenességek kialakulásának megelőzésére. Csökkenti a koraterhességi émelygést és hányást, ezen túl alkalmas a vas- és folsavhiány okozta vérszegénység megelőzésére is.

Az Elevit Pronatal N magzatvédő multivitamin hatékonyságát klinikai vizsgálatokban tesztelték és bizonyították. A vizsgálat során közel tízezer magyar kismamát vizsgáltak.

Mikor kezdjem el szedni az Elevitet?

Ideális esetben a tervezett terhesség előtt legalább egy hónappal el kell kezdeni az Elevit szedését, hogy a szervezet vitamin-raktárai feltöltődjenek, és így felkészülhess a terhességre. Ajánlott az Elevitet a terhesség alatt és a szoptatás során is folyamatosan alkalmazni.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

ELEVIT PRONATAL filmtabletta (Roche) - 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot és 3 féle nyomelemet tartalmazó tabletta.

A terhesség, szoptatás időszaka alatt megnövekedett vitamin-, ásványi anyag, nyom­elem­szük­séglet fedezésére, a vas- és fólsavhiány okozta vérszegénység megelőzésére. Az Elevit pronatal javallat szerinti szedése csökkenti a veleszületett, idegrendszert érintő fejlődési rendellenességek kialakulásának lehetőségét. Csökkenti a terhesség korai szakaszában gyakori émelygést, hányást és hányingert.

  • Lehetőség szerint kezdje az Elevit pronatal szedését a tervezett terhesség előtt legalább egy hónappal vagy amint a terhesség ténye tudomására jut, illetve folytassa a terhesség szoptatás teljes időtartama alatt.
  • Nem szoptató nőknek az Elevit pronatal szedése javallott a szülést követő 2-3 hónapig.
  • Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja napi 1 tabletta, melyet reggelivel javasolt bevenni.
  • Terhességgel összefüggő reggeli hányinger, hányás esetén a tabletta átmenetileg bevehető délben, vagy esetleg este.
  • A tabletta napi adagja az 1 tablettát nem haladhatja meg.


A tabletta szedésének elkezdése előtt a kezelőorvos tanácsát ki kell kérni, mivel bizo­nyos betegségek (pl. kóros vasfelhalmozódással, vasfelhasználódási zavarral, a vér kálcium szintjének kóros megnövekedésével, fokozott kalciumürüléssel járó betegsé­gek, egyes vesebetegségek) esetén alkalmazása ellenjavallt.

  • Egyéb vitamint, ásványi anyagokat tartalmazó készítménnyel együtt csak a kezelőorvos kifejezett utasítására szedhető.
  • Az egyidejűleg szedni kívánt egyéb gyógyszerekről is (pl. antibiotikumokról) tájékoz­tatni kell a kezelőorvost.
  • Ritkán gyomor-bélrendszeri panaszok (pl. székrekedés) fordulhatnak elő.
  • Érzékeny egyéneknél esetleg alvászavart, ingerlékenységet okozhat, ilyen esetekben a tabletta este történő bevétele kerülendő.
  • A készítmény B2 vitamin tartalma a vizeletet erősen sárga színűvé, vastartalma a szék­letet fekete színűvé festheti.


A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni.

Eltartása: közvetlen hőtől védve, szobahőmérsékleten (25 °C alatt).

OGYI-T.:4675

Betegtáj. OGYI-eng. száma: 2354/41/97

Forrás: Elevit
© Rózsa Gyógyszertár 2009 - Oldaltérkép | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresésének szükségességét.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!